آشنایی با ISA SERVER 2004
 
فناوری اطلاعات وارتباطات
دوستان عزیزباعضویت در وبلاگ همفکری کنید

 

 
اشاره
شرکت مایکروسافت نرم افزارهای متعددی را تحت عنوان
microsoft server system در کنار سیستم عامل اصلی سرور خود یعنی ویندوز 2000 تا 2003 عرضه کرده که وظیفه ارایه سرویس های متعددی را از انواع شبکه ای گرفته تا امنیت وغیره به عهده دارند در شماره گذشته با سرور بانک اطلاعات مایکروسافت یعنی sql server آشنا شدیم و در این شماره قصد داریم به سرور کنترل ارتباط شبکه یعنی ISA Server بپردازیم .
آشنایی
برنامه قدرتمند ارتقاء و امنیت شبکه مایکروسافت ISA SERVER نام دارد این برنامه با استفاده از
سرویس های و سیاست های وامکاناتی که در اختیار کاربران قرار می دهد قادر است به عنوان راه حلی در شبکه های مجازی (vpn)و یا برپا کردن فضای حایل به عنوان cache جهت دسترسی سریع تر به صفحات وب مورد استفاده قرار گیرد . همچین این برنامه قادر است با ایجاد یک دیواره آتش در لایه Application شبکه فعالیت سرویس هایمختلف یک شبکه ویندوزی مثل وب سرور IIS سرویس های دسترسی از راه دور (Routingand Remote Access) را از طریق فیلترگذاری و کنترل پورت ها تحت نظر گرفته و فضای امنی را برای آن ها فراهم کند . این برنامه با اسنفاده از نظارت دایمی خود بر پروتکل امنیتی SSI و فیلتر کردن درخواست های HTTP که به سرور می رسد وب سرور و ایمیل را از خطر حمله هکر ها دور نگه می دارد . به همین ترتیب کلیه ارتباطات شبکه ای که با یک سرور بر قرار
می شود از ارتباط DIA UP ساده گرفته ا ارتباط با سرور exchange و یا IIS باید مشکوک با سرور مسدود گردد .
سایت مایکروسافت برای بررسی اهمیت وجود ISA ذر یک شبکه کلیه راه حل های این برنامه را که با استفاده از سرویس ها و امکانات ویژه موجود در آن ارایه گشته است به هفت سناریو یا وضعیت مختلف تقسیم کرده که به آن ها می پردازیم .
سناریوی اول
از ISA برای تأمین امنیت ایمیل ها استفاده می شود . ISA Server با استفاده از دو روش استاندارد یعنی SSLDECRYOTION و همچنین HTTPFILTERING اولا از ورود کد های مشهور به MALICIOUS که عمدتا بدنه انواع کرم ها و ویروس ها را می سازند جلوگیری به عمل می آورد و ثانیا محتوای در خواست های HTTP را برای بررسی مجوز دسترسی آن ها و صلاحیت دریاف و ارسال اطلاعات مورد کنکاش قرار می دهد . در این حالت,ISA همچنین از هر نوع اتصال افراد با اسم کاربردی ANONYMOUS که می تواند منشأ شکستن رمز عبور های مجازی یک سرویس دهنده ایمیل شود,جلوگیری می کند . به هر حال با وجود این که یک ایمیل سرور مثل
exchange راه حل های امنیتی مخصوص به خود را دارد . اما وجود ISA به عنوان دیواره آتش یک نقطه قوت برای شبکه به حساب می آید .
ضمن این که در نسخه های جدید ISA امکان ایجاد زنجیره ای از سرور های ISA که بتوانند با یک سرور exchange در تماس بوده و در خواست های کاربرانرا با سرعت چند برابر مورد بررسی قرار دهد باعث شده تا اکنون به ISA عنوان فایروالی که با قدرت انجام توازن بار ترافیکی,سرعت بیشتری را در اختیار کاربران قرار می دهد در نظر گرفته شود . (شکل 1)
سناریوی دوم
ISA می تواند در تأمین امنیت و دسترسی از راه دور نیز مورد استفادهقرار گیرد . در این سناریو,یک شرکت برخی از اطلاعات سازمان خود را برای استفاده عموم در معرض دید و یا استفاده کاربران خارج از سازمان قرار می دهد . بهعنوان مثال بسیاری از شرکت ها مسایل تبلیغاتی و گاهی اوقات سیستم سفارش دهی خود را در قالب اینترنت و یا اینترانت برای کاربران باز می گذارند تا آن ها بتوانند از این طریق با شرکت ارتباط برقرار نمایند . در این شورتISA می تواند به صورت واسط بین کاربران و سرویس های ارایه شده توسط وب سرور یا بانک اطلاعاتی sql server که مشغول ارایه سرویس به محیط خارج است,قرار گرفته و بدین وسیله امنیت دسترسی کاربران به سرویس های مجاز و حفاظت از منابع محرمانه موجود در سیستم را فراهم آورد . (شکل2)
سناریوی سوم
در این سناریو,دو شبکه LAN مجزا متعلق به دو شرکت مختلف که در برخی موارد همکاری اطلاعاتی دارند,توسط فضای اینترنت و از طریق سرور ها و دروازه های vpn با یکدیگر در ارتباط هستند . به عنوان مثال یکی از شرکای یک شرکت تجاری,محصولات آن شرکت را به فروش رسانده و درصدی از سود آن را از آن خود می کند . در این روش به صورت مداوم و یا در ساعات معینی از شبانه روز,امکان ردوبدل اطلاعات بین دو شرکت مذکور وجود دارد . در این زمانISA می تواند با استفاده از روش ENCRYPTION از به سرقت رفتن اطلاعات ارسالی و دریافتی در حین مبادله جلوگیری کند . در حالی که هیچکدام از دو طرف احساس نمی کنند که فضای حایلی ذر این vpn مشغول کنترل ارتباط بین آنهاست

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







           
جمعه 26 اسفند 1398برچسب:, :: 10:34
homauon ranjbari

درباره وبلاگ


انسانی که درزندگی وحیات دیگران وحتی خویش ، خودش رابی معنی وواهی می داند ، نه تنها بدبختی بیش نیست بلکه صلاحیت زندگی هم ندارد. ( آلبرت انشتین )
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان فناوری اطلاعات وارتباطات و آدرس homauon.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 1
بازدید ماه : 59
بازدید کل : 34302
تعداد مطالب : 5
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1